Ett besök i en masaiby

På kvällen sista dagen fick vi följa med Jonathan, som jobbade på vår camp, till hans by där de visade oss runt och berättade om massajernas kultur och vardag. De välkomnade oss med sång och dans och visade oss hur de brukar hoppa, som även vi fick testa. Den man som hoppar högst får välja den vackraste frun och betalar mindre, alltså färre kor eller getter. De var väldigt öppna och trevliga och det var jätteintressant att få höra om deras traditioner m.m. Här nedan ser ni pälsen från ett lejonhuvud. Vi blev alla lite skrajja när de tog fram det och trodde vi skulle trä det över våra egna huvuden, men som ni ser räckte det att ha det ovanpå. 
 







Alla byns 15-åringar ger sig ut i skogen för att träna deras överlevnadsförmåga under tre år och innan de kommer tillbaka ska de ha fångat en lejonhane. De jagar tillsammans men den personen som faktiskt dödar lejonet visar på styrka och mod och får stor respekt i byn. Hemma möts de av en stor fest. 











De visade oss hur de gör eld...








... och Ellen och Elin var modiga och fick varsin massajtatuering - dubbla brännmärken 

En växt som när man gnuggar den blir till orange/röd färg och som målas i ansiktet vid bröllop eller andra ceremonier 


Vi lämnade byn glada och fascinerade över dessa fina människor, det var ett väldigt bra slut på vår helt otroliga helg. En helg att minnas för livet! 




Mamma    •  

Finner inga ord... :)










Kom ihåg mig?
Moa Åkersten, 20, Umeå

Jag läser Volontärlinjen Global på Mullsjö folkhögskola och i januari börjar ett tremånaders volontärarbete och kulturutbyte i Kenya, PEPP!! Här kommer ni få följa min resa som jag gör tillsammans med mina fina klasskompisar i PeaceWorks-gruppen. Kram


Follow