Ugali

 
Innan jullovet bjöd vår lärare Gerd hem oss till henne för att laga Ugali, en tjock majsgröt som är en viktig basföda i flera afrikanska länder, och som vi förmodligen kommer äta i princip varje dag under vår resa. Tillbehören till den här gröten varierar men vi lyxade till det med kyckling och en tomatsås. Det var väldigt mättande och framförallt spännande och speciellt att äta det med händerna, som man ska göra. För att även få med de olika tillbehören så tar man en bit ugali och formar till en boll, för att sedan göra en liten grop med tummen. Lite trixit men vi lär bli experter, eller i alla fall mycket bättre, på detta under resans gång! 
 
Moa Åkersten, 20, Umeå

Jag läser Volontärlinjen Global på Mullsjö folkhögskola och i januari börjar ett tremånaders volontärarbete och kulturutbyte i Kenya, PEPP!! Här kommer ni få följa min resa som jag gör tillsammans med mina fina klasskompisar i PeaceWorks-gruppen. Kram


Follow