Masai Mara - dag 3

Tredje och sista dagen. Larmet stod på 05.00 så att vi skulle vara iväg lagom till soluppgången, så det var bara att krypa ut ur myggnäten och lämna den sköna sängen. Med tanken på ännu en heldag i parken var det rätt lätt och en timme senare satt vi redo i minibussen förväntansfulla på att kanske få en skymt av de skygga noshörningarna. Vi körde genom skogsterrängen där noshörningarna tydligen trivs bäst, innan vi tillslut kom ut på savannen, tyvärr utan några rinos. Istället fick vi se några elefanter, och en hyena och en liten dik dik som jag dock inte fick någon bild på. 








Lejon hade vi tur att se många av denna dag, tror vi såg 14 stycken inom en kort tid. Masai Mara är känt för sitt rika djurliv vilket vi verkligen fick uppleva. 











Skönheten dödar












Stannade vid en liten flod där vi kunde kliva ur bilen. Woho!! Några av oss satte sig på en stor trädstamm medan jag och Rebecka vågade oss ner på strandkanten för att få oss en närmare titt på flodhästarna. Jag kände hur de spände blickarna i oss och vi var snabba upp när de började ryta och komma närmre...










Sedan var det äntligen dags att hitta oss ett lunchträd! 







Även dessa geparder tog sig en vilopaus i skuggan.






Jag har mängder av bilder och har så svårt att välja ut de bästa för att även ni ska få en sån bra upplevelse som möjligt ;) Under dagen fick vi även se otroligt söta lejonungar, ett dussin hyenor som precis fångat ett byte och slogs om de bästa bitarna, OCH dagen avslutades på bästa sätt genom att få se en leopard uppe i sitt träd. Stay turned.



Moa Åkersten, 20, Umeå

Jag läser Volontärlinjen Global på Mullsjö folkhögskola och i januari börjar ett tremånaders volontärarbete och kulturutbyte i Kenya, PEPP!! Här kommer ni få följa min resa som jag gör tillsammans med mina fina klasskompisar i PeaceWorks-gruppen. Kram


Follow